Jachthaven Fort H
 

Historie monument Fort H

Rondom Amsterdam zijn meerdere forten gebouwd. Deze forten deden dienst als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie ter verdediging van de hoofdstad, De Stelling van Amsterdam
Een van die forten is Fort H in Muiden.

fortH.foto.jpg

Bunker

Fort H is een van een serie bunkers, gebouwd tijdens de Frans-Duitse oorlog van 1870. De reden hiervoor was om het vestingstelsel van Muiden uit te breiden en te verbeteren. 
In de periode tussen 1874-1878 werden in de schansen bomvrije onderkomens, schuilplaatsen en remises aangelegd. Uniek aan deze bunkers is dat ze vanuit de lucht of voorkant nauwelijks te zien waren.
Fort H deed dienst als opslagplaats voor munitie en ander militair materieel. Om die reden heeft Fort H ook de zware stalen deuren, die u terug ziet in het huidige restaurant. De laatste actieve dienst van Fort H vond plaats tijdens het uitbreken van de 2e Wereldoorlog. De in Muiden gelegerde militairen moesten machteloos toezien hoe de Duitse vliegtuigen ongehinderd over de vesting vlogen richting Rotterdam.
Wilt u al deze Forten eens bekijken?
Kijk voor meer informatie op De Stelling van Amsterdam.

Restaurant

Vanaf 2005 is Fort H een restaurant aan de Vecht. De mogelijkheden zijn eindeloos. Heerlijk lunchen of dineren aan het water of in het historisch fort zelf. 
Ook is Fort H de ideale plek voor een vergadering, feest of bruiloft.